Топ 3 на тенденциите в строителната индустрия за 2023

27 фев 2023

Индустрията на строителството на жилища е устойчив сектор на пазара на имоти. Нарастващите разходи и предизвикателствата, пред които е изправен сектора след пандемията, изискват интегриране на нови решения, които да допринесат за по-доброто представяне на бранша.

Новите технологии продължават да променят строителството, а тенденциите и движенията променят ролята на професионалистите в сектора и работниците на първа линия.

Тъй като индустрията става по-конкурентоспособна и пазарът се измества Ви представяме топ 3 на тенденциите през 2023 година.

 

1. Разходи за строителни материали

Пандемията от COVID-19 прекъсна строителни проекти по целия свят. Изследователите обаче предполагат, че ситуацията прави положителен обрат. Доклад на Oxford Economics разкри 2,3% увеличение на реалната стойност на строителните проекти в световен мащаб, завършени през 2021 г. Въпреки това, недостигът на работна ръка, съчетан с трудностите във веригата на доставки, прави предизвикателство за мениджърите на строителни проекти да получат ресурсите, от които се нуждаят, за да продължат гладко .

Една от преобладаващите тенденции в анализите на строителната индустрия е нарастващите цени на критичните материали. Тъй като хората все повече се сблъскват с трудности при снабдяването, много от тях нямат друг избор, освен да плащат премиум цени. Някои също така следят съветите в дискусиите в строителната индустрия, които биха могли да намалят разходите.

За щастие, една от положителните тенденции в строителната индустрия, която трябва да се отбележи, е, че облекчението е близо. Много експерти са съгласни, че 2023 г. трябва да облекчи тежестта на високите разходи за строителни материали. Те посочват няколко индикатора за намаляване на интензивността на свързаната със строителството инфлация.

2. Разработване на нови строителни материали

Лидерите в строителството са подложени на повишен натиск да намалят разходите за строителни материали и да намерят устойчиви материали. Тези две тенденции в усилията на строителната индустрия доведоха до това, че мнозина в сектора разработват нови строителни материали, които отговарят и на двете цели. Някои от тях включват рециклиране на отпадъци от строителство и разрушаване (C&D) за създаване на инженерна дървесина или инертен материал, потози начин цената на имотите, ще намалее, а наемите ще се стабилизират.

Подобни усилия намаляват общите количества строителни материали, завършващи на сметищата. Те също така отговарят на нарастващото желание в съвременното общество хората да правят по-устойчиви избори и размишляват върху това как изборите, направени сега, биха могли да повлияят положително или отрицателно на бъдещите поколения в продължение на десетилетия.

Хората също се интересуват от това как алтернативните строителни материали могат да бъдат по-благоприятни за Земята от някои от най-популярните днес опции. Например, индивидите могат да берат бамбук само за три до пет години. Сравнете това с дървен материал, който се нуждае от десетилетия, за да расте. По-бързият период на растеж прави бамбука по-устойчив.

3. Зелена сграда

Екологичните практики обхващат някои от преобладаващите тенденции в дискусиите в строителната индустрия. Усилията могат да включват поставяне на слънчеви панели на покривите на къщи, апаратаменти и търговски обекти. Това е добро за планетата и често спестява пари. Друг вариант е да се рециклират възможно най-много строителни материали по време и след проекта.

Служителите на строителни компании също работят усилено, за да достигнат състояние на нетни нулеви емисии до 2050 г. Това ще се случи, ако количеството на произведените емисии на парникови газове и тези, отстранени от атмосферата, съвпадат.

Старинна къща и чудесен парцел в Драгушиново! Старинна къща и чудесен парцел в непосредствена близост до центъра на Драгушиново! Този имот се намира в края на приветливо село северно от Самоков и може да се превърне в идеален ваканционен дом. Пре... Виж още
Къща в Самоков с търговски потенциал! Голяма къща с търговски потенциал и пленителни гледки в края на град Самоков! Имотът се намира в тих и спокоен район на града и предлага голяма жилищна площ. Леснодостъпен е през цялата година и една ... Виж още

Последвайте ни

Изработка на сайт Devnox Ltd.