Район Банско

Ски курорт Банско

Банско: Целогодишен град и курорт

Един от най-модерните ски курорти в Европа – красивото и историческо градче Банско е сгушено в подножието на забележителната Пирин планина. Включено в програмата на ЮНЕСКО за световно наследство, Банско е средновековно градче, което датира още от Х век. Основано е от траките преди стотици години, като римляните и византийците също са оставили своите следи. Градът е запазил старинния си стил с калдъръмените си улички и къщи повече от 100 години. Точно те дават на Банско неповторимия му чар. Къщите изглеждат като манастири с високите си каменни стени и малки прозорчета с кепенци. Разходете се по старите калдъръмени улици и вижте сградите в традиционен стил, които са основна част от чара на Банско. Истинският български дух е скрит зад здравите стени и тежките порти в просторни стаи с дърворезбовани тавани и врати, ръчно изработени черги и бродирани възглавнички, а по стените икони и изящни иконостаси от църкавата Света Троица.

         

Уникалната атмосфера на града в подножието на Пирин планина е допълнена от характерната звучност на банското мъжко пеене, местното чувство за хумор, отлежалото червено вино и възхитителни ястия от традиционната кухня на Банско. Странното усещане във въздуха е едно от най-впечатляващите изживявания в Банско – нещо като дим или тлеещ бор – вълшебно усещане за уют и топлина. В многобройните местни таверни с екзотичното име “механа”, можете да се настаните удобно, да се усмихнете, да усетите топлината на огнището и да се насладите на мекия аромат и възхитителния вкус на местния колбас, наречен “бански старец”.

Банско комбинира атмосферата на красиво средновековно градче, зашеметяващ алпийски пейзаж и първокласни ски съоръжения. Пирин планина често се сравнявана с френските Алпи поради тяхното сходство. Благодарение на алпийския характер, ски условията тук са отлични и Банско вече е обект на екстензивни инвестиции, които го превръщат в един от най-добрите ски курорти в България. Вече са изградени нови ски лифтове, а броят на пистите постоянно се увеличава. Съоръжения за изкуствен сняг се подобряват и сега ски сезонът може да продължава до началото на май. Благодарение на тези екстензивни инвестиции, районът на Банско е едно от най-добрите места за закупуване на недвижимо имущество.

         

Вижте, чуйте, усетете Банско
Ски съоръжения
Ски съоръженията в Банско са едни от най-добрите в страната. Големият брой инвестиции напоследък гарантира тяхното най-високо качество, като тези инвестиции продължават и в момента. Като резултат Банско е една от най-популярните нови дестинации в Европа за закупуване на ски имоти! Независимо дали сте скиор или сноубордист, начинаещ или професионалист, в Банско има за всекиго по нещо. Ето какво предлага Банско:

Ски зоната на БанскоДнес ски зоната над Банско има ски писти с обща дължина над 70 километра. Те са поддържани в идеално състояние от съоражеията на Kassbohrer, а системите за изкуствен сняг гарантират лесно каране 6 месеца – от декември до май. Модерен лифт с въжена линия Doppelmayr Gondola Ви изкачва на 17 добре поддържани писти в курорта – точно в сърцето на Пирин планина – за минути. Точно там започва истинската зимна приказка. Чрез 14 супер бързи лифта с обща дължина 75 километра можете да достигнете до която и да е ски писта и да карате на воля. Достъпът е контролиран чрез чип-карти Ski Data.

    

Феновете на сноуборда могат да се насладят на Парка за забавления, който предлага всички удобства, от които те биха имали нужда. За параскиорите Банско предлага сто-процентово адреналиново изживяване. Стартът е точно под връх Тодорка, а финалът може да бъде точно до първите къщи на курортното селище.

В този ски рай и любителите на екстремното ски каране не са забравени. За последните три години, курортът е домакин на едно от най-вълнуващите състезания за каране на ски извън обработените писти, което събира елита на стария континент. Девствените склонове на Пирин планина са любими на скиори от цял свят. Няколко метра дълбок сняг дават възможност за едно напълно вълнуващо преживяване от каране на ски извън маркираните писти.

Друга услуга, което може би се съмнявате, че ще получите тук, е хелиски. Най-добрите екстремни ски инструктури и професионални пилоти ще Ви заведат с най-модерните хеликоптери до планински склонове, където никой друг скиор не е стъпвал.

Ски обучението на всички посетители на курорта, като започнем от малките деца, се провежда от повече от 130 професионални ски инструктури. Бъдете сигурни, че дори да сте напълно начинаещи, до края на ваканцията си ще се насладите на спускане по най-трудната писта “Томба”, която се спуска в продължение на 16 километра покрай брилянтно осветения път до Банско.

Ако искате да прекарате наистина незабравима зимна ваканция, да се научите да карате ски и да разказвате на приятелите си за незабравимото изживяване по на белите писти и нощните партита, тогава Банско е Вашата дестинация.

Летни активности
Нещата не спират в Банско след като сезонът свърши през май. Курортът и градът имат да предложат още много неща. Друга причина, поради която Банско е толкова популярен е защото той предлага целогодишни забавления на туристите и купувачите на ски имоти. Лятото в Банско продължава от май до октомври, а времето е много приятно и меко. Някои от нещата, които можете да правите в курорта, включват разходки, яздене на коне, преходи, каране на планински велосипеди, катерене, параглайдинг, плуване, офроуд сафари с джип, АТВ обиколки, рафтинг в реките Струма и Места, риболов, тенис, футбол, демонстрации на занаятчии или курсове по желание. Освен това има много на брой интересни местни фестивали през цялата година. Този списък с различни дейности продължава да бъде допълван, затова винаги ще има какво да правите, докато си почивате в своя ски имот в България.

        

Ако поне веднъж посетите този курорт на световно ниво, ще се върнете отново, защото Банско предлага възможности за почивка и забавление през всички сезони. Така Банско се превърна в място, в което си заслужава да почиваш през цялата година.

SkiProperty.BG са специалистите по ски имоти в България и предлагат изключително разнообразие от недвижими имоти в ски региона на Банско. Ако търсите ваканционен дом тук или в Боровец, двата главни ски курорта в България, или пък искате да направите добра инвестиция, тогава няма нужда да търсите повече, след като сте ни намерили. Също така ние предлагаме на клиентите си обслужване след приключване на покупката, което включва организиране на строителни дейности и договори за поддръжка на недвижим имот. Затова не се колебайте да се свържете с нас сега на 00359 (0) 885 250496 или чрез и-мейл borovets@skiproperty.bg, за да организираме оглед или да обсъдим нещата по-нататък.

Къща в Самоков с търговски потенциал! Голяма къща с търговски потенциал и пленителни гледки в края на град Самоков! Имотът се намира в тих и спокоен район на града и предлага голяма жилищна площ. Леснодостъпен е през цялата година и една ... Виж още
Голям парцел в регулация на края на село Доспей (близо до Боровец)! Голям парцел за строителство на края на село Доспей (близо до Боровец)! Разположено в живописното планинско село Доспей, недалеч от известния ски курорт Боровец, това място привлича вниманието на всич... Виж още
Обявете имот в skipropertybg

Продайте или отдайте имота си бързо и на максимална цена с мащабната реклама, която му правим! Обявете го при нас още днес!
БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТАКСИ, заплащане само при сделка!

Обяви имот сега

Последвайте ни