Как да купим

Как да закупите имот в България!


Тук ще намерите полезна и важна информация. Ако сте решили да посетите България, за да закупите имот, моля прочетете тази информация внимателно.

Имотите в България се продават по два основни начина. Първият – когато купувачът ни посети и закупи имота и вторият – когато, без да ни посещава го купува дистанционно от чужбина. Тук сме длъжни да посочим, че втората опция се използва много често при закупуване на евтини и изгодни имоти в България, за които депозит трябва да бъде платен днес, защото утре може да бъде твърде късно…

В тази секция Ви предоставяме пълната информация относно как протича процесът на закупуване на имот в първия случай. Основните стъпки за осигуряване на безпроблемно протичане на сделката са описани по-долу:

              Закупуване на апартамент                                 Закупуване на имот със земя

             


Списък на разходите за закупуване на недвижим имот

Доста клиенти са ни казвали, че много трудно получават подробна информация за разходите свързани с покупката в други агенции. За да Ви ги изясним, сме издготвили списък на всички разходи:

Покупна цена Такси за нотариално прехвърляне. Те зависят от стойността на имота посочена в нотариалния акт Комисион към агенцията – Не се дължи! Такса за изготвяне на предварителен договор: 250 евро (Максимум 500 евро, ако предварителният договор трябва да се завери от нотариус) Превод на предварителния договор от български на английски език: 20 евро Създаване на фирма в България (ако е необходимо): 695 евро. Забележете, че една фирма може да притежава няколко имота в България

Това е всичко с изключение на разходите за пътни и за пребиваване в България. За това си носете достатъчно средства с Вас.

Дистанционна покупка

Ние в SkiProperty.BG намираме недвижими имоти в България на толкова ниска цена, че често се налага да вземете бързо решение и да направите незабавно покупка. За да направим възможно клиентите ни да осъществят подобни сделки, ние Ви предлагаме лесен начин за покупка, без да се налага да посещавате България, така наречената „дистанционна покупка”, при която Вие ни упълномощавате да купуваме от Ваше име, а Вас Ви вписват съответно като страна по договора.

В този случай Вие ни изпращате незабавно 10% от стойността като резервационна такса и ние договаряме покупката с продавача. Освен разбира се, ако не купувате апартамент от инвеститор, в който случай сумата е различна от тази при стандартната покупка на имот в България  и Вие плащате резервационна такса в размер на 1000 евро обикновено. Имайте в предвид, че резервационната такса не се възстановява, ако решите да се откажете от покупката по каквато и да била причина. При дистанционното закупуване на имот със всички правни процедури се занимава адвокат, предложен от нашата агенция и познат като опитен професионалист. След като са извършени всички проверки по отношение на правното състояние на имота, адвокатът изпраща потвърдително писмо на купувача, посочващо че всички проверки са направени и съветва клиента как да процедира по-нататък. След това се подписва предварителния договор от нас като представители на купувача и от продавача в офиса на нотариуса и по този начин предварителният договор става важна част от нотариалния акт впоследствие. Оригиналът остава в нашия офис докато купувачът не си го вземе, а междувременно му се изпраща копие на документа. Скоро след това се извършва балансово плащане и се приключва покупко-продажбата. Има възможност при закупуването на апартаменти да се изпрати предварителния договор на купувача на неговия адрес в чужбина, да се подпише от купувача и да се върне в България. Подготовката на предварителния договор и цялостния преглед на документите за собственост, строителните документи, лицензите и разрешителните, тежестите върху имота, условията на договора и т.н. възлиза на 250 евро и се заплащат заедно с резервационната такса, така че адвокатът да може да започне работа незабавно.

Всички документи, както и тези на фирмата, които трябва да се подпишат лично ще бъдат изготвени и изпратени на купувача, за да ги подпише в Българското посолство, като по този начин покупката ще се осъществи изцяло от дистанция и ще се избегне голяма част от стреса при покупка на имот.

Накрая бихме искали да споделим с Вас, че голяма част от изгодните имоти в България не отговарят на „западния стандарт” и ще трябва да се извършат определени ремонтни дейности. Обикновено това включва изграждане на вътрешна тоалетна, приспособяване на кухня и други различни ремонтни дейности. Подобни разходи са, разбира се, рефлектирани в удивително ниските цени.

Ние се опитваме да покажем всички аспекти на всеки имот в България на нашата интернет страница, били те добри или лоши.

Причини да изберете SkiProperty.BG

  • Не плащате такса за посещение или оглед
  • Без комисион към Агенцията!
  • Наистина ниски цени за закупуване на недвижими имоти
  • Местен опит и познания и достъп до надеждни строителни услуги
  • Предлагане на услуги и договори за поддръжка на имота и отдаване под наем след покупката
Голям парцел в регулация на края на село Доспей (близо до Боровец)! Голям парцел за строителство на края на село Доспей (близо до Боровец)! Разположено в живописното планинско село Доспей, недалеч от известния ски курорт Боровец, това място привлича вниманието на всич... Виж още
Тристаен апартамент, само на 100 метра от Кабинковия лифт в Банско! Тристаен апартамент за продажба само на 100 метра от Кабинковия лифт в Банско! Разположен в Комплекс Грамадето, построен в типичен традиционен стил, апартаментът се отличава с топ локация в близост до... Виж още
Обявете имот в skipropertybg

Продайте или отдайте имота си бързо и на максимална цена с мащабната реклама, която му правим! Обявете го при нас още днес!
БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТАКСИ, заплащане само при сделка!

Обяви имот сега

Последвайте ни

Изработка на сайт Devnox Ltd.