Район Пампорово

Пампорово – слънчевата перла на Родопи планина

Пампорово е един от най-известните ски курорти в България заедно с Банско и Боровец. Пампорово е перлата на красивата, истинска и легендарна Родопа планина. Курортът със сугурност впечатлява всеки, независимо дали сте скиор или не. За разлика от много курорти Пампорово заема обширна местност, простира се върху множество девствени върхове и хълмове. Сгушен в Родопа планина, той е облагодетелстван с това да бъде зелен и зашеметяващ през лятото.

Курортът има изключителен микроклимат, като никой друг курорт в България. Той е изразено средиземноморски поради силното влияние на намиращото се близо Егейско море. Като резултат от това той е най-слънчевият ски курорт, температурите през лятото там са умерени и са най–благоприятни за летуване от всички български ски курорти.

         

Знае се, че комбинацията от прекрасно време, чист въздух и земя правят чудеса за здравето и възрастта Ви. Имайте предвид, когато избирате недвижим имот в България, че Пампорово и регионът около него имат най-висока популация на столетници в цяла България!

Пампорово и Родопи планина са възпети във фолклора и традициите, което допълва чара им. Говори се, че митичният певец Орфей е живял тук. Орфей е бил най-известният гръцки митичен певец и поет, който можел да омагьосва диви животни и дори карал скалите да се движат. В една легенда, той бил един от аргонавтите и когато трябвало да преминат през острова на сирените, неговата музика предпазила екипажа да бъде примамен в опастност.От времето на Орфей до днес, този регион винаги е имал собствен специфичен стил музика, който комбинира древните фолклорни и традиционни инструменти. Всъщност една особено известна родопска народна песен е изпратена в космоса чрез сателит, за да може да достигне до евентуален извънземен живот!

За тези, които обичат ските и слънцето, Пампорово трябва да бъде първият Ви избор за инвестиция в недвижим имот в България. То е облагодетелствано с мека, но много снежна зима, със ски сезон, продължаващ от декември до май. Слънцето грее силно, средно 120 дни в годината и туристите дори са съветвани да си носят слънцезащитен крем.Ски съоръженията са впечатляващи, тъй като могат да обслужват всички нива  скиори и са удобни и за гигантски слалом. Ски съоръженията и фактите за Пампорово обхващат:Обща дължина на ски пистите: 32 километра за алпийски дисциплини + 30 километра за ски бягане
Най-дългата писта: 4.2 километра
Ски лифтове: общо 14, 6 седалкови и 9 влека. Капацитетът им е 11600 човека на час
Най-високата точка за каране на ски: 1937 метра
Надморска височина на курорта Пампорово: 1620 метра

Също така има три писти за дълго бягане с обща дължина около 40 километра.

Новият 6-местен седалков лифт на компания Pomagalski – Франция е с капацитет 2400 души на час. Има 116 седалки с по 6 места всяка, с дължина 2992 метра. Той свързва Стойките с курорта. Оборудването обслужва две ски пътеки, което разпростира ски района на курорта към живописното село Стойките. В конструкцията на лифта са инвестирани повече от 13 милиона лева (6,5 милиона евро).

    

Пампорово често е хвалено заради качеството на ски училищата и инструкторите. Курортът се гордее с услугите на повече от 100 квалифицирани инструктори, които свободно владеят много езици и са способни да осигурят забавни и разбираеми ски уроци. Предлагат се групови уроци по дълго бягане, индивидуални уроци и т.н. Нивата на трудност варират и продължителността на уроците може да бъде уредена чрез уговорка с инструктора. Тук няма лавини или внезапни промени на времето, така че Вашата безопасност и спокойствие по време на ваканцията Ви са гарантирани.

Както бе споменато преди, има по нещо за скиорите от всяко ниво. Полегатите склонове са достъпни за начинаещите, където детските градини работят от 08:30 до 17:00. Средно напредналите имат избор от над 20 километра ски писти, където си заслужава да прекарат времето си. Пампорово няма да разочарова и напредналите скиори. Смелите могат да опитат “Стената” – най-трудната и предизвикателна ски писта в курорта и “Телевиозионната кула”, също известна с трудността си.

Има 24 часов планиски спасителен екип и всички писти и съоръжения са поддържани в най-добро състояние. През последните две години са инвестирани милиони в Пампорово в отговор на разрастването на туризма в курорта. Като част от трите най-добри ски курорта в България, Пампорово се гордее с това, че е най-зеленият и живописен от трите.

Голям парцел в регулация на края на село Доспей (близо до Боровец)! Голям парцел за строителство на края на село Доспей (близо до Боровец)! Разположено в живописното планинско село Доспей, недалеч от известния ски курорт Боровец, това място привлича вниманието на всич... Виж още
Студио в СПА комплекс в близост до Пирин голф! Уютно студио за продажба в СПА комплекс в близост до Пирин голф! Комплексът се намира на живописно и тихо място в Разложката котловина, само на 10 минути с кола от известния ски курорт Банско. На 300 ... Виж още
Обявете имот в skipropertybg

Продайте или отдайте имота си бързо и на максимална цена с мащабната реклама, която му правим! Обявете го при нас още днес!
БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТАКСИ, заплащане само при сделка!

Обяви имот сега

Последвайте ни

Изработка на сайт Devnox Ltd.