Район Боровец

Посетете България

 

Разположена в Югоизточна Европа, България има стратегически важно местоположение на кръстопътите на Европа, Азия и Африка. Тя заема централната част от Балканския полуостров, от двете страни на Балканската верига (Балканите), от където произлиза и името на полуострова. България граничи с Македония на запад, Турция на югоизток и Гърция на юг. По-голямата част от северната граница с Румъния минава покрай река Дунав, а източната граница е Черно море. Територията на страната е разделена на 28 района (провинции) с общо 263 общини, групирани в 6 планови икономически региона. Всеки регион има уникална култура и традиции, но всички са обединени от топлата българска гостоприемност – неустоима покана да ги посетите!

 

В самата страна има необикновено разнообразие. Все повече се говори за това колко много страната може да Ви предложи, включително и голямо разнообразие в предлагането на ски имоти за продан… Красиви планини, предлагащи чудесен сняг и възможност за каране на ски през зимата и поразително красива природа за летни преходи. Безкрайните гори са с богата фауна, която вече рядко се среща в останалата част на Европа, като например мечки и вълци. По-надолу от хълмовете и планините се намират почти алпийски тип ливади, покрити с цветя, диви и недокоснати… истинска наслада за посетителя от многолюдната Западна Европа, и по конкретно от Великобритания. Всичко това прави България идеалното място за закупуване на недвижим имот. Не е изненадващо, че все повече и повече купувачи на жилища и почиващи предпочитат да се насладят на това място и красота.

Ски курорт Боровец

Българският първокласен ски курорт Боровец е само на 70 километра от София и на 10 километра от Самоков. Това е най-старият и най-известен ски курорт в България. Произходът му датира още от 19 век, когато е бил известен под името Чамкория. Това е местността, в която Цар Фердинанд построява първата царска ловна хижа. Днес Боровец е най-големият ски център по отношение на дължина и капацитет и популярно място през цялата година както за чуждестранни, така и за български туристи.

    

Истинската магия на Боровец може да бъде усетена през зимата. Зимният сезон продължава от декември до април и любители на планините от цяла Европа се събират в курорта, за да участват в предлаганите многобройни зимни спортове. Както традиционните ски и сноуборд, курортът предлага дълго бягане, ски скокове и биатлон, моторни шейни, кънки на лед, нощно каране на ски. Боровец предлага 58 километра ски писти с различна трудност и дължина, които се утъпкват всеки ден и имат висок стандарт на поддръжка. Ски пистите варират в трудността и дължината си. Допълнителни 25 километрови писти за дълго бягане се вият през високите борове и смайващата природа на Боровец.Боровец наистина оживява през нощта. “След ски” (après-ski) и нощният живот предлагат по нещо на всекиго. Курортът е пълен с барове, кафета и ресторанти, предлагащи комбинация от международна и местна българска кухня.

         

През лятото Боровец е също толкова великолепен, както и през зимата, предлагайки чист и свеж въздух, спокойни столетни борови гори, зелени ливади, осеяни с ухайни цветя и билки, сини езера и величествени снежни върхове. За любителите на природата курортът е любимо място за ваканция и отправна точка за много пешеходни туристически маршрути в Рила планина.

В момента в Боровец се случват много инвестиции и подобрения като част от проекта Супер Боровец.

Културни дейности и дейности за свободното време

Рилски манастир
Рилският манастир е най-големият и най-известният манастир в България. Той е основан през 927 г. след Христа, скрит в Рила планина и с уникална архитектура. Той е разглеждан като един най-важните културни и исторически паметници в България. Намира се на 90 минути от Боровец и е подходящ за една много приятна еднодневна ексурзия.

    

Седемте рилски езера

         

Седемте рилски езера са най-забележителните и вдъхновяващи езера в България. Това е място, където можете да сбъднете мечтите си, да се насладите на вятъра и да се усмихнете на малките лилави минзухари. Разположени високо в Рила планина, можете да стигнете до тях пеша или със сафари джип. Езерата са разположени на различна височина между 2100 и 2500 метра надморска височина и имат вид на огромни следи от стъпки, водещи нагоре към планината. Всяко от езерата е именувано според формата си. Седемте рилски езера обхващат изключително забележителна местност в рамките на Национален парк Рила. Много от неговите видове са присъщи за района и са включени в Червената книга за защита на флората и фауната, в която са класифицирани като застрашени или редки. Ако искате да прекарате нощ в планината, на разположение е място за настаняване близо до езерата с най-необходимите условия. Можете да наемете и водачи, ако предпочитате компанията на някого, който е запознат с района.

Дворецът Царска Бистрица – ловната хижа на цар Фердинанд
Можете да посетите двореца Царска Бистрица, който е бившата царска резиденция в Боровец. Ловната хижа е национализирана след 1945 г., когато България става комунистическа държава. Следвайки демократичите промени, мястото след много спорове е до известна степен върнато на Симеон II (последния владетел на България). Сега мястото пази колекцията на кралското семейство от ловни трофеи и остава отворено за разглеждане. Там можете да видите оригиналния електрогенератор Siemens построен през 1912 г., който още снабдява имота с електричество. Архитектурата на мястото също е интересна и комбинира архитектура, типична за българското национално възраждане и други европейски стилове.

         

Сапарева баня СПА

         

Ако сте почитатели на лукса, Боровец има много хотели, които предлагат спа и уелнес центрове с разнообразие от масажни и разкрасителни процедури. Друга алтернатива е да посетите градчето Сапарева баня, сгушено в Рила планина, което е естествен спа курорт и има най-топлата минерална вода и единствения активен гейзер на Балканите.

Пловдив – кръстопът на култура и живописна природа
Град Пловдив определено си заслужава да се посети. Районът на стария град е лабиринт от калдъръмени улици и римски останки, представляващи открит музей, разположен на трите хълма на Тримонциума. Ако сте късметлии, можете да присъствате и на класически концерт в една от най-големите забележителности на града – Античния театър (добре запазен античен римски театър), който все още се използва за представления на открито. Пловдив е известен и като център на артистите и днес градът има много музеи и художествени галерии.

         

Старинна къща и чудесен парцел в Драгушиново! Старинна къща и чудесен парцел в непосредствена близост до центъра на Драгушиново! Този имот се намира в края на приветливо село северно от Самоков и може да се превърне в идеален ваканционен дом. Пре... Виж още
Тристаен апартамент, само на 100 метра от Кабинковия лифт в Банско! Тристаен апартамент за продажба само на 100 метра от Кабинковия лифт в Банско! Разположен в Комплекс Грамадето, построен в типичен традиционен стил, апартаментът се отличава с топ локация в близост до... Виж още
Обявете имот в skipropertybg

Продайте или отдайте имота си бързо и на максимална цена с мащабната реклама, която му правим! Обявете го при нас още днес!
БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТАКСИ, заплащане само при сделка!

Обяви имот сега

Последвайте ни

Изработка на сайт Devnox Ltd.