Прогнозата за пазара на имоти през 2023 г.

6 мар 2023

Прогнозата за по-шарен пазар на имоти през 2023 г. е в съответствие с икономическите и социални фактори, които влияят на този пазар. Инфлацията, която може да се ускори в следващите години, може да ограничи способността на потенциалните купувачи да финансират своите покупки на къщи, апартаменти, парцели и др. Също така, пазарът на труда, както и битовите сметки, могат да ограничат пазарните възможности на хората.

От друга страна, хората, търсещи жилище за собствено ползване, продължават да бъдат активни участници на пазара на имоти, както и хората с по-значителни спестявания. Собствениците на имоти в непредпочитаните райони и в неподдържани сгради може да се сблъскат с по-ниска търсена цена за своите имоти, поради ограничената активност на пазара.

Важно е също да се обърне внимание на очакванията на наемателите, тъй като наемната платежоспособност може да се ограничи поради икономическите условия. Затова, продажбата на имоти може да се забави и да бъде необходим по-дълъг период за вземане на решение преди покупка.

Въпреки тези несигурни фактори, пазарът на имоти ще остане важен за икономиката и за инвеститорите през 2023 г., като активността на пазара ще бъде вълнообразна и ще бъде в силна зависимост от множество икономически фактори.

Двустаен апартамент сред борова гора в Боровец! Двустаен апартамент за продажба сред боровата гора на ски курорта Боровец! С изглед към ски пистите на Боровец и с изгодни цени, този комплекс предлага отлично съотношение цена-качество и всеки фен на... Виж още
Студио в жилищна сграда в град Банско Студио за продажба в жилищна сграда, срещу магазин „Билла” в гр. Банско! Сградата е разположена на главна улица, до река Глазне в Банско. Центърът на града е на 6-7 мин. пешеходно разстоян... Виж още

Последвайте ни