Регистриране на фирма

Според Конституцията на Република България чуждестранни граждани и чуждестранни юридически лица не могат да придобият преки права за собственост върху земя и няма да имат право на това до 2014г. На чужденци обаче е позволено да придобиват собственост върху сгради и помещения в сгради, както и някои ограничени права върху собствеността. Тези ограничения, обаче не се отнасят за български компании, независимо от процента на чуждестранно участие в тях. Ето защо чужденци могат да придобиват пълни права за собственост върху земя, като основат или се присъединят към фирма, регистрирана съгласно българското законодателство (това важи и за обработваема земя).
Най-популярната и предпочитана правна форма както от местни хора, така и от чужденци за извършване на бизнес в България е дружеството с ограничена отговорност (ООД), тъи като то ограничава отговорността на съдружниците до сумата на дяла им в собствения капитал на дружеството. Всички фирми в България трябва да бъдат регистрирани в Агенцията по вписванията, процес, който обикновено отнема 3-4 седмици. Дяловете в ООД са вписани на името на отделни хора и могат да бъдат прехвърляни само чрез допълнително вписване в Търговския регистър към Агенцията по Вписванията.

Това не е толкова обезкуражаващо, колкото може да звучи, и всичко може да бъде свършено при първото Ви посещение, ако желаете. Обърнете внимание, че една фирма може да притежава много имоти. Моля отделете един работен ден за тези правни процедури. Адвокатът, с когото работим, ще се справи с целия процес вместо Вас – от избиране на име на фирмата до регистрирането й в Агенцията по Вписванията. Всичко това трябва да бъде направено в точно определени срокове и ще понесе тежки глоби, ако тези срокове не се спазват! Всеки купувач трябва да представи своя валиден паспорт. Някои от документите трябва да бъдат подписани пред местен нотариус. Основаването на нова фирма изисква и откриването на фирмена банкова сметка (таксата е ниска) с депозит от минимален изискван фирмен капитал от 5000 лева (около 2565 евро), които могат да бъдат изтеглени обратно след като компанията е формирана. Тези пари си остават Ваши и са нужни само за откриване на сметката. Те могат да бъдат изтеглени обратно след като фирмата е учредена (около 21 дена след това). Много клиенти ги използват, за да покрият крайни балансови плащания за покупката си на недвижим имот в България. Моля обърнете внимание, че Вие ще сте отговорни за представяне на годишни отчети на фирмата.
Правните такси са изчислени като сума от таксите, заплащани на Агенцията по Вписванията, и таксите, заплащани на адвокат за неговите услуги. Общо това ще Ви струва 695 евро. За тази цел ще ни е нужно пълномощно, за да можем да действаме от Ваше име.

Топ локация!Комфортно студио с балкон, 50м от лифта! Топ локация!Комфортно студио с балкон. Сградата се намира на 50 метра от начална станция на Кабинковия лифт в Банско и на 1500 метра от центъра на града,в близост до магазини, ресторанти и барове. Тоз... Виж още
Мезонет само на 50 метра от лифта в Банско! Мезонет с ТОП локация, срещу кабинковия лифт в Банско! Комплексът, в който в разположен апартамента, се намира на улица Пирин и е само на 50 метра от Кабинковия лифт, срещу хотел Кемпински. Апартамент... Виж още

Последвайте ни

Изработка на сайт Devnox Ltd.